Zingevingskader

betekenisperspectief en levensproject

Direct verbetering

Magneet voor medewerkers

Zichtbaar met zingeving

Home / Zingevingskader

Kader voor beslissingen

Om zingevingswaarde te kunnen creëren hebben mensen een perspectief nodig om hun ervaringen te kunnen interpreteren en hun leven richting te geven. Dat perspectief wordt zingevingskader genoemd. Het zingevingskader is een set van doelen, in het kader van een ultiem doel, die betekenis geeft aan wat een mens doet.

Het zingevingskader biedt verbintenissen en identificaties waarbinnen een mens gebeurtenissen een stabiele betekenis kan geven, waarbinnen hij bepaalt wat goed of waardevol is, wat gedaan behoort te worden, wat hij onderschrijft of waartegen hij zich verzet, wat bewonderenswaardig of zinvol is.

Beslissen vanuit zingevingskader

Bewustzijn over zingeving versterkt de gezondheid. Cliënten nemen beslissingen over hun gezondheid vanuit hun zingevingskader. Iemand die op de sportschoolloopband te snel afhaakt vanwege het gebrek aan plezier had zijn gezondheidsadvies om meer te bewegen beter vanuit zijn hedonistische zingevingskader kunnen combineren met genieten door bijvoorbeeld te gaan wandelen in de fraaie natuur.

Zorgprofessionals kunnen vanuit kennis over een individueel zingevingskader relevant zorgaanbod ontwikkelen.

Levensproject

Zeker in deze tijd waarin mensen individuele erkenning en waardering zoeken en overtuigd zijn van hun autonomie is het de menselijke taak om de zin van het leven te ontdekken door deze onder woorden te brengen in een persoonlijk zingevingskader en daarmee zelf vorm te geven aan het leven. Dat is een waardevolle invulling van preventie.

Zingevingsroute naar relevante zorg

Zet u stappen op de zingevingsroute naar relevante zorg? Deze route biedt direct verbetering voor cliënten, motiveert medewerkers en profileert uw instelling met onderscheidende waarde.

Positieve zorg in uw zorginstelling

De route naar verbetering van uw zorg start bij de vraag van uw cliënten. Bent u benieuwd naar de voordelen van een aanpak voor u? Neem contact met ons op en stel al uw vragen. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit tijdens een kennismakingsgesprek. U bereikt ons eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via 06 206 124 83. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@zingevingindezorg.nl.

Mail / bel mij voor een kennismakingsgesprek of informatie over onze workshops

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.