Kennismaken met de vraag

Direct verbetering

Magneet voor medewerkers

Zichtbaar met zingeving

Home / Kennismaken met de vraag

Het waarom van de vraag

Hoe maken zorgprofessionals kennis met de unieke vraag van hun cliënt?  Hoe achterhalen professionals het waarom van de wensen van cliënten. Hoe leren professionals om het hogere doel, het zingevingskader van hun cliënt kennen (en ontwikkelen). Om kennis te maken met de individuele waarde die cliënten nastreven kunnen professionals o.a. gebruik maken van de methodiek ‘value laddering’.

Hoger doel

De methodiek value laddering poogt om verbindingen te leggen vanuit een doel wat iemand zich stelt naar concrete lagere en abstracte hogere doelen. De een wil meer bewegen vorm geven met groepsactiviteiten en een ander wil dat solitair. De een wil meer bewegen om er beter uit te zien en de ander doet dat om ‘niet vast te roesten’.

Een cliënt die aangeeft om graag met het openbaar vervoer te reizen kan dat doen zowel vanwege duurzaamheid, kosten of onafhankelijkheid. Als duurzaamheid of onafhankelijkheid het hogere doel zijn is een voorstel voor een autorit met een vrijwilliger minder welkom. Cliënten nemen beslissingen vanuit hun zingevingskader.

Overtuigingen en drijfveren

Met value laddering is de betrokkenheid die iemand bij een doel heeft te doorgronden. Het is een middel om het hoe, het wat en vooral het waarom van iemands motivatie in beeld te brengen. De hogere en ultieme doelen zijn iemands overtuigingen en de drijvende waarden voor iemands gedrag. Als professionals kennis maken met deze overtuigen achter de vraag kunnen ze samen met cliënten een beter aanbod creëren.

Drijfveren achter vragen van cliënten kunnen heel verschillend zijn. Het aanbod moet op die verschillen aansluiten. Kent u de drijfveren van uw cliënten?

Zingevingsroute naar relevante zorg

Zet u stappen op de zingevingsroute naar relevante zorg? Deze route biedt direct verbetering voor cliënten, motiveert medewerkers en profileert uw instelling met onderscheidende waarde.

Positieve zorg in uw zorginstelling

De route naar verbetering van uw zorg start bij de vraag van uw cliënten. Bent u benieuwd naar de voordelen van een aanpak voor u? Neem contact met ons op en stel al uw vragen. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit tijdens een kennismakingsgesprek. U bereikt ons eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via 06 206 124 83. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@zingevingindezorg.nl.

Mail / bel mij voor een kennismakingsgesprek of informatie over onze workshops

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.