Vertrouwde omgeving

versterkt de ervaring van waarde

Direct verbetering

Magneet voor medewerkers

Zichtbaar met zingeving

Home / Vertrouwde omgeving

Interactie met de omgeving

Om individuele waarde te kunnen ervaren hebben mensen interactie met hun vertrouwde omgeving nodig. Zingeving is een proces dat plaatsvindt in verbondenheid met anderen die oprechte aandacht en waardering hebben voor jouw situatie en waarmee je regelmatig aangename interacties hebt. Alleen door ons te richten op de ander gaan we ervaren dat we ertoe doen, voor de ander en voor onszelf.

Wie behoren tot de omgeving?

De zingevingsliteratuur duidt de ‘ander’ in de vertrouwde omgeving op intimi zoals familie en vrienden en ook kennissen en collega’s of degenen met wie vrije tijd doorgebracht wordt. Maar professionals geven vanuit de praktijk andere cliënten, lotgenoten en ervaringsdeskundigen een betekenisvolle rol in het zingevingsproces. Drie praktijkvoorbeelden illustreren de rol van de vertrouwde omgeving als moderende factor voor waardecreatie door zowel directe relaties (CRA) als door lotgenoten (Club Red).

Zingevingsroute naar relevante zorg

Zet u stappen op de zingevingsroute naar relevante zorg? Deze route biedt direct verbetering voor cliënten, motiveert medewerkers en profileert uw instelling met onderscheidende waarde.

Positieve zorg in uw zorginstelling

De route naar verbetering van uw zorg start bij de vraag van uw cliënten. Bent u benieuwd naar de voordelen van een aanpak voor u? Neem contact met ons op en stel al uw vragen. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit tijdens een kennismakingsgesprek. U bereikt ons eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via 06 206 124 83. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@zingevingindezorg.nl.

Mail / bel mij voor een kennismakingsgesprek of informatie over onze workshops

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.