Perspectief van de cliënt

balans tussen professionaliteit en deskundigheid

Direct verbetering

Magneet voor medewerkers

Zichtbaar met zingeving

Home / Perspectief van de cliënt

Met meerdere cliënten een consult delen

Het innoverende concept Club Red biedt cliënten de keuze of ze solitair of een gedeelde afspraak bij hun specialist maken. Het idee van een afspraak met meerdere cliënten tegelijkertijd is dat gedeelde informatie en gedeelde ervaringen hogere waardecreatie opleveren. Cliënten krijgen in het ruimere tijdsbestek van het gedeelde consult meer informatie, wat ook hun wens is, voelen zich minder beschroomd en geïntimideerd dan in een haastige een-op-een setting met hun specialist en voelen zich ook sterker en meer ondersteund door het respect wat ze van de andere cliënten ervaren waardoor ze meer vragen durven stellen. Innovatie is op deze manier niet kostbaarder en is ook niet altijd synoniem met digitaliseren.

Interne motivatie

De Community Reïnforcement Approach (CRA) behandelt verslaving niet met de focus op abstinentie maar laat gebruikers als voorbereiding een eigen doelstelling formuleren. Bijvoorbeeld ‘weer bij mijn zoon op bezoek mogen’, ‘mijn werk hervatten’ of ‘overleg hebben met mijn partner’. Gebruikers gaan met deze doelstelling aan de slag en laten zich daarbij ondersteunen door hun vertrouwde omgeving. Het resultaat is een combinatie van interne en externe motivatie. Verslavingen worden met CRA effectief aangepakt.

Leefomgeving ondersteunt persoonlijke zorg

De leefomgeving van cliënten is heel bepalend om grip op het leven en eigenwaarde te houden. Op de locatie Boswijk van Van Neynsel zijn zingevingskaders herkenbaar in de gebouwde omgeving en wordt individuele waardecreatie ondersteund door de sociale leefomgeving. Lees de whitepaper ‘Leefomgeving‘.

Zingevingsroute naar relevante zorg

Zet u stappen op de zingevingsroute naar relevante zorg? Deze route biedt direct verbetering voor cliënten, motiveert medewerkers en profileert uw instelling met onderscheidende waarde.

Positieve zorg in uw zorginstelling

De route naar verbetering van uw zorg start bij de vraag van uw cliënten. Bent u benieuwd naar de voordelen van een aanpak voor u? Neem contact met ons op en stel al uw vragen. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit tijdens een kennismakingsgesprek. U bereikt ons eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via 06 206 124 83. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@zingevingindezorg.nl.

Mail / bel mij voor een kennismakingsgesprek of informatie over onze workshops

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.