Bewustzijn over zingeving

Direct verbetering

Magneet voor medewerkers

Zichtbaar met zingeving 

Home / Bewustzijn over zingeving

Voorbereid op gezondheidsvragen

Wat als uw zorginstelling mensen met bewustwording over zingeving voorbereidt op komende vragen? Uw instelling kan de mantelzorgers van mensen met beginnende dementie bewust maken van hun prioriteiten in het leven. Waarmee zij houvast ervaren op het onvoorspelbare pad wat zij moeten doorstaan.

Cliënten die beter zijn voorbereid op herstel zijn ook betere gesprekspartners voor professionals.

Bewustzijn over zingeving

“In twee weken heb ik meer perfecte momenten gehad dan de afgelopen vijf jaar,” vertelt Eugene O’Kelly in zijn ontroerende memoires. Vanwege een onbehandelbare glioblastoma had O’Kelly (53) slechts drie maanden tijd om afscheid te nemen van zijn leven. Dit verhaal had alle kenmerken van zingeving.

Hij “wikkelde zijn leven mooi af” door zijn relaties te bedanken en met hen herinneringen op te halen. In perioden van telkens twee weken besteedde hij aandacht aan zakelijke contacten, aan mensen die hij bewonderde, aan collega’s en aan vrienden en bracht hij tijd door met zijn familie, zijn gezin en in de laatste weken met zijn vrouw. 

Staan professionals in uw instelling bij onbehandelbaarheid ‘met lege handen’ of betrekken zij partners om samen met hun cliënten “perfecte momenten” te creëren?

Zingevingsroute naar relevante zorg

Zet u stappen op de zingevingsroute naar relevante zorg? Deze route biedt direct verbetering voor cliënten, motiveert medewerkers en profileert uw instelling met onderscheidende waarde.

Positieve zorg in uw zorginstelling

De route naar verbetering van uw zorg start bij de vraag van uw cliënten. Bent u benieuwd naar de voordelen van een aanpak voor u? Neem contact met ons op en stel al uw vragen. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit tijdens een kennismakingsgesprek. U bereikt ons eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via 06 206 124 83. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@zingevingindezorg.nl.

Mail / bel mij voor een kennismakingsgesprek of informatie over onze workshops

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.